Logo Cabanes Dosrius a color per el seu 10 aniversari

Idíl·lic entorn Natural a tan sols 40min de Barcelona

Cabanes Dosrius es situa entorn al Parc Natural del Corredor, coronat pel Santuari a 657m. És un espai protegit amb un gran valor paisatgístic, ecològic i cultural a prop de la ciutat de Barcelona.

Gaudim d’una situació geogràfica excepcional donat que ens trobem entre mar i muntanya; sota l’ombra de boscos atapeïts de pinedes i alzinars de roures i sureres.

SOM DE MAR I DE MUNT

Propostes per visitar, conèixer i cuidar el territori.

El Pou de Glaç de Canyamars

Ruta planera i a tan sols 30min caminant de les Cabanes. Ens porta a recórrer bonics camins i racons on gaudirem d’una vegetació molt fresca a l’estiu, i dels diferents colors a la tardor.

Imatge del Pou de Glac, situat al bosc envoltat de natura y arbres molt bonics

La plana i el Santuari del Corredor

A tan sols 15-20min de les Cabanes amb cotxe, i de fàcil accés per pista forestal, és la principal icona del Parc. A banda de les vistes, destaquen el gran campanar de planta quadrada, l’església d’estil gòtic tardà i el bonic retaule plateresc. També hi ha el Restaurant Corredor, que cal fer reserva prèvia. I sinó, doncs és un lloc ideal per a fer picnic!

És punt de partida de nombroses caminades i conté un dels principals centres d’informació del Parc.

Santuari del Corredor a dosrius, un paisatge increible amb les muntanyes de fons

Dolmen de Ca l’Arenes

Testimoni impassible, aquest sepulcre megalític revela costums de fa més de 5.000 anys. És una de les joies del Megalític del Parc natural del Montnegre i Corredor.

Dolme al bosc de Dosrius. Punts d'interés al bosc per fer senderisme

Alzina mil·lenària de Can Ferrerons

On podreu contemplar la imponent Alzina surera de Can Ferrerons, declarada l’any 1988 com a arbre monumental. Té una alçada de 18 metres. Podeu deixar el cotxe a l’església de Sant Andreu del Far, al costat del Restaurant Masia Can Guinart, (que també recomanem i cal fer reserva prèvia). O bé, seguir en cotxe uns 5min més endavant fins trobar una trifurcació on comença el camí cap a l’esquerra. Ruta només de tornada.

Alzina gran per visitar a Dosrius quan fas una caminata pel bosco

Masia i esplanada de Can Bosc

Es tracta d’una de les masies més importants del Parc i la comarca del Maresme. Va ser aixecada el 1565. Conserva intactes el seu aspecte sòlid i una gran riquesa de detalls arquitectònics.

Es pot gaudir de les boniques esplanades i de la font natural. Des d’aquí també surten vàries rutes.

Punt d'interés a Dosrius per visitar durant l'estada a Cabanes Dosrius: Masia Can Bosc

Passejada pel Bosc Artístic d’Ernest Borràs i Berta Julivert

A tan sols 10min en cotxe, al mateix poble de Dosrius. Un espai on art i naturalesa es fonen per oferir una ruta i un proposta ben creativa, curiosa al territori.

Hi ha una primera part per visitar que és de lliure accés. Però per veure les escultures de dins la finca, cal fer reserva prèvia i pagar entrada. La idea és viure el bosc des de tres facetes: l’artística, la sensitiva i la científica. Experiència guiada a l’obra de l’Ernest Borràs i al bosc que l’acull.

Formes curioses als arbres durant una passejada a la natura de Catalunya

Itinerari complert

Potser una de les rutes més variades i completes que es poden fer en aquesta vessant del Parc Natural del Montnegre-Corredor.
Veureu fonts, coneixereu el pou de glaç de Can Bosc, visitareu l’espectacular dolmen de Ca l’Arenes, veureu formacions rocoses, antigues pedreres de granit, l’impressionant Santuari del Corredor, un espectacular mirador, i tot això acompanyat per una vegetació rica i variada.

Ruta perfectament senyalitzada i inclusiva.

Distància: ruta circular de 10km
Durada: 3h50
Dificultat: Mitjana
Desnivell: 400m

Ramat d'ovelles al camp als voltants de Cabanes Dosrius

Vols saber la proposta de la iaia del Maresme?

Illustració La iaia del Maresme
restaurant a la natura amb encant

ACTIVITATS ENTORN AL MARESME

Fes enoturisme a Dosrius mentres passas la nit a les cabanyes de Cabanes Dosrius

Centre Enoturístic i Arqueològic Vallmora

(Especial per clients cabanes: 2x1 en les visites guiades. Inclou copa de vi)

Veure Agenda Activitats
al Maresme